nner cursus

Cursusssen
gericht op specifieke
onderwerpen.

EMOTIE ETEN

CURSUS

VROUW EN HORMONEN CURSUS

Deze cursus is gericht op mensen die gaan eten na of tijdens een bepaalde emotie. Dit zogeheten emotie eten kan zich op verschillende manieren uiten: als je boos, blij, gestrest of moe bent. Het is lastig om jezelf  constant weer voor te nemen om het niet te doen. Je komt dan vaak in een vicieuze cirkel terecht. Je gaat lijnen, weer eten, weer lijnen etc.  Emotie eten is een manier van eten die vult, maar niet voedt

 

In deze cursus gaan we stap voor stap leren hoe je om kunt gaan met gedachten en gevoelens die invloed hebben op je eetgedrag. Is het wel echt honger wat je voelt of voel je eigenlijk wat anders?  Het is geen dieet maar een bewustwording van je eetgewoonten en gedachten.

 

Vraag jezelf eens af

Eet ik meer als ik stress heb?

Eet ik niet uit gewoonte?

Zit je eigenlijk vol en toch ga je eten?

Geeft eten je een veilig gevoel?

 

Hoe werkt het

Het is  de bedoeling om de emotie te gaan herkennen en erkennen. Door bewuster met je emoties en gedrag om te gaan leer je ongewenste gedrag (emotie eten) om te buigen naar gewenst gedrag . Je zal zien dat je niet hoeft te lijnen om gewicht te verliezen maar door bewust voor eten te kiezen zal je merken dat je gewicht verliest.

Deze cursus is voor vrouwen met hormonale klachten. Vrouwen rond  hun 12e tot ruim na hun 50e kunnen last hebben of krijgen van hun hormonen.  Denk aan puberteit, PMS, zwangerschap of overgang.

 

Hormonen hebben invloed op de geestelijke en lichamelijke gesteldheid van ons lichaam en sturen de cellen aan zodat deze hun specifieke taken op een goede manier vervullen. Hormonen zijn dus heel belangrijk. Als je voeding en leefstijl niet in balans zijn kan je allerlei hormonale klachten krijgen. Balans in je hormonen zorgt voor meer energie, betere weerstand, minder klachten tijdens menstruatie en overgangsklachten, verlies van gewicht enz.

 

Hoe werkt het

Natuurlijk Gezond Voedingsadvies geeft voorlichting en  advies over een  gezond voedingspatroon met als doel je hormonen weer in balans te brengen.

Stap voor stap gaan we op weg naar jouw doel door het maken van andere keuzes en een gezonde leefstijl.

Wil je je inschrijven?

logo bgn